Een tijdschrift als cv

Is het de Libelle? Of toch de nieuwe Linda?

Mis! Je kijkt naar de cover van de enige echte WILMA; een magazine dat op een koffietafel niet zou misstaan.

Dat je dit blad nog niet hebt zien liggen bij Bruna kan kloppen. Om de WILMA te kunnen bekijken open je het LinkedInprofiel van – hoe kan het ook anders – Wilma. In het digitale inkijkexemplaar van het naar haarzelf vernoemde tijdschrift laat Wilma op een originele manier zien wie zij is en wat ze een werkgever heeft te bieden.

Het blad bevat naast foto’s van Wilma onder andere een voorwoord, interviews waarin ze vertelt over haar ervaring en haar vrijwilligerswerk. Ook staat er een collage in van foto’s en afbeeldingen die een beeld geeft van haar sprankelende persoonlijkheid.

Waarom word ik hier warm van?

Dit is een uitstekend voorbeeld van personal branding. Met dit tijdschrift maakt Wilma van zichzelf een merk. Ze laat zien waar ze goed in is, namelijk: Organisaties of producten zichtbaar maken, zoals ook in haar LinkedInprofiel vermeld staat. Het zijn niet alleen woorden, ze voegt de daad bij het woord en laat zien wat ze in haar mars heeft door dit visueel te maken.

Het idee en de uitvoering daarvan zegt veel over Wilma. Verzorgd, origineel, lef en punctueel zijn allemaal eigenschappen die naar voren komen en die passen bij het beroep van relatiemanager. Daarnaast laat Wilma zien dat zij outside-the-box kan denken, profilerend en ondernemend kan zijn en dat zij een aanpakker en een doorzetter is. Welke werkgever ziet dat nu niet graag in een werknemer?

Wat heeft het Wilma gebracht?

Sinds de WILMA op haar LinkedInpagina staat is ze al diverse malen als gastspreker gevraagd voor organisaties waarbij ze met haar expertise in haar vakgebied mensen heeft kunnen inspireren. De presentaties brengen naast nuttige ervaring en nieuwe contacten ook energie en motivatie.

Het maken van een tijdschrift over jezelf dwingt je tot zelfonderzoek en dat brengt weer nieuwe inzichten, zo heeft Wilma ervaren. Ze heeft het blad dan ook met veel plezier gemaakt.

Wat ligt er nog in het verschiet?

Wilma is van plan het blad regelmatig van een update te voorzien, zodat het altijd actueel is. Daarnaast zijn er plannen om het tijdschrift op papier te laten drukken en het te gebruiken bij sollicitaties. Verder heeft Wilma een eigen promotiefilm gemaakt die ze kan inzetten bij haar presentaties en op sociale media. Ze zit nog boordenvol ideeën!

Tot slot een paar tips:

  • De WILMA is gemaakt met behulp van Jilster. Als je googelt op ‘zelf tijdschrift maken’, dan zie je een overzicht van soortgelijke websites.
  • Met Canva maak je gratis en gemakkelijk professionele afbeeldingen.