cf/cv

curriculum future: het onderscheidende cv

Als sollicitatietrainer raad ik sollicitanten altijd aan om gebruik te maken van een speciaal, ​onderscheidend cv: het curriculum future. Dit is – zoals de naam al aangeeft – een overzicht dat de werkgever inzicht geeft in je doelen, ambities en rol van betekenis voor het bedrijf of de organisatie – naast de standaardgegevens en uw opleiding, stages, vrijwilligerswerk etc.

Recruiters en werkgevers kijken pakweg twaalf tot vijftien seconden naar een cv. Veel informatie zien zij niet eens. Belangrijk is om dusdanig op te vallen dat de werkgever of recruiter direct ziet waar hij of zij naar zoekt. Met een onderscheidend cv – het curriculum future – val je direct positief op tussen alle andere sollicitanten, en dat is natuurlijk de bedoeling!

Waarom kiezen voor een curriculum future?

Wat je allemaal aan werkervaring heeft is belangrijk: het is een rugtas vol ervaringen en wellicht zelfs deskundigheid. Maar wat je nog van plan bent of waar je naar toe ontwikkelt wordt steeds belangrijker. En dat is de toekomst.

​Het curriculum future is een mooi overzicht met een tijdlijn die je zelf kunt invullen en in een oogopslag te overzien is. Ik bied het template voor een cf gratis aan op deze website.

Als je je cf invult, denk dan na over wat je in de toekomst wilt gaan doen en wat je kunt betekenen voor werkgevers. Wees creatief! Maak uw droom zichtbaar en wees vooral niet te voorzichtig. Mensen met een baan die ze geweldig vinden, blijken vaak begonnen te zijn met een wens. Van daaruit is ook het curriculum future ontstaan. Pak je kans en download het template voor een eigen cf. Een tijdlijn, ook naar de toekomst.