Brief en cv/cf

Brief: Zorg voor een leuke opening maar vooral geen standaard opening. Ik heb eens een keer bij de politie gesolliciteerd voor trainer en mijn eerste zin was: Ik heb nooit bij de politie willen werken. Dat is verassend en dan heb je meteen de aandacht te pakken van : dat is vreemd, wat is dan de reden van de sollicitatie?

Probeer niet alleen over jezelf te schrijven in de brief maar geef ook aan op welke manier je ‘hun probleem’ kunt oplossen.

Eindig niet te voorzichtig maar ga er vanuit dat je brief tot een uitnodiging leidt. Doe dit ook weer op een inspirerende wijze. Bijv.: De erkenning die ik krijg van klanten vormt voor mij een bron van energie. Op papier kan ik dat niet goed uiten dus doe ik dat graag tijdens een kennismakingsgesprek.

cv/cf: De cv/cf heeft 1 belangrijke functie en dat is om ervoor te zorgen dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Zorg dat je cv/cf opvalt. Dat is de reden dat ik de cf heb bedacht. Je kunt deze zien en gratis downloaden bij: https://www.baanbrekendnaaranderwerk.nl/cf-cv/

Bij de onderstaande cv is duidelijk te zien dat Frans iets heeft met water. Hij heeft nl. watermanagement gestudeerd. Hoe kun jij je cv meer laten opvallen?