Begeleiding

Of u nu net afgestudeerd bent of al langere tijd op de arbeidsmarkt actief bent; we willen allemaal natuurlijk maar één ding en dat is aangenomen worden bij onze droombaan. Hieronder vindt u verschillende sollicitatie-onderwerpen met bijbehorende sollicitatietips. Leer hoe u ervoor kunt zorgen dat uw CV eruit gepikt wordt, hoe u extra indruk maakt tijdens een sollicitatiegesprek en meer praktische sollicitatietips

Staan er een of meerdere onderwerpen tussen waarover u meer informatie wilt ontvangen of bent u benieuwd naar aanvullende mogelijkheden zoals persoonlijke sollicitatieworkshops of -trainingen? Neem dan contact op!

Welke baan past bij mij?

Om erachter te komen welke baan (het best) bij u past, staan vier pijlers centraal:

1. Talenten
2. Kernwaarden
3. Commitments
4. Organisatie

1. Leer uw eigen talenten kennen
Iedereen heeft een talent, meestal zelfs wel meer dan een. Weten waar u goed in bent, is bijvoorbeeld een talent. Maar veel mensen weten niet waar ze goed in zijn. Zij twijfelen, smijten de deur dicht. Belangrijk is dan om te blijven uitproberen: ga ervan uit dat u het wél kunt. Onderzoek voor u gaat solliciteren uw talenten, probeer dingen uit en, belangrijk: ‘doe het gewoon’. Het internet staat vol met testjes die u bewust maken van wat u misschien nog helemaal niet wist over uzelf – wellicht eens het proberen waard om er eentje in te vullen.

2. Ontdek uw kernwaarden
Ook heeft iedereen zijn eigen waarden. Soms zijn we ons daar zelf helemaal niet van bewust, maar die waarden bepalen precies wat ons motiveert. Waarden zijn bijvoorbeeld eerlijkheid, respect, moed en rechtvaardigheid. Hoe beter uw belangrijkste waarden passen bij uw werk, hoe beter u zich voelt.

3. Maak commitments
Ook net zo belangrijk bij het solliciteren: maak commitments met uzelf en houd u daaraan. Zet een tijdslimiet op bepaalde zaken die aangepakt moeten worden, bijvoorbeeld een sollicitatiebrief schrijven. Wie met zichzelf afspreekt dat dingen aangepakt moeten worden binnen een bepaalde tijd, houdt zich eraan.

4. Bekijk wat voor soort organisatie bij u past
Kijk van tevoren ook bij welke organisatie u het beste uit de verf komt. Ergens willen werken met als doel de beste willen zijn of veel winst maken, is anders dan ergens werken met als doel de beste service verlenen aan gasten of klanten. Het een is niet beter dan het ander, maar het een past wel beter bij u dan het ander.

Hoe vergroot ik de kans op een uitnodiging?

Minstens zo belangrijk als het sollicitatiegesprek zelf is de voorbereiding op een (eventueel) sollicitatiegesprek.

Wat kunt u zoal doen om te zorgen dat u goed voorbereid voor de dag komt?

1.Voorbereiding
Hoe meer u van het bedrijf of de organisatie weet waar u gaat solliciteren, hoe groter de kansen zijn om uitgenodigd te worden. Dan kunt u in het gesprek ook gerichter informatie geven over uzelf, de juiste vragen stellen en laten zien dat u kennis van zaken heeft. Dat betekent vooraf wel moeite doen om informatie te verzamelen over het bedrijf. Op het internet, door langs te gaan als ‘undercover-klant’, door u te verdiepen in de werknemers en door in uw omgeving te vragen of er kennissen zijn die u meer kunnen vertellen.

2. Motivatiebrief en Curriculum Vitae
Een standaard sollicitatiebrief is als vissen zonder aas. Het is juist belangrijk om op te vallen, om het anders aan te pakken. Gebruik al uw creativiteit door u te onderscheiden. Laat zien dat u uniek bent en breng alles wat u anders maakt dan alle andere sollicitanten onder de aandacht in een CV die vooral vooruit kijkt.

En om nét dat beetje extra te geven, kunt u natuurlijk ook van alles doen met de bezorging van uw CV en motivatiebrief. In de brievenbus belandt uw pakketje zo op de – vaak al enorme – stapel en hetzelfde geldt voor de mail. Maar als u eruit wilt springen, verzint u iets buitengewoons. Iets dat opvalt, maar toch zo dat u wel serieus genomen wordt, zodat de werkgever denkt: ‘Iemand die zo creatief is en er zoveel voor over heeft om bij ons te willen werken, dat is een serieuze kandidaat.’

Do's en don'ts in een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek kan toekomstbepalend zijn. Zorg daarom dat u altijd goed voor de dag komt én goed voorbereid bent.

Draag gepaste kleding en neem uw CV, motivatiebrief en diploma’s mee. Daarnaast barst het internet van de tips voor een goed sollicitatiegesprek, maar hier vindt u mijn selectie:

1. Maak (echt) contact tijdens een ontspannen opening
Neem de tijd om in het begin even aan elkaar te wennen. Er is u bij aankomst misschien wel iets opgevallen aan het gebouw of de inrichting. Hangt er een leuk schilderij aan de muur? Maak er een losse opmerking over. Mocht dat niet lukken, kunt u bijvoorbeeld iets zeggen over de locatie, de streek of desnoods de bereikbaarheid. Dat zijn altijd fijne ‘ijsbrekers’.

2. Let op uw lichaamstaal
Nog voor u een woord gezegd heeft, laat u al iets weten over uzelf. Lichaamstaal is essentieel tijdens een sollicitatiegesprek. Een paar kleine tips: Sta stevig op de grond, zorg voor een rechte rug, geef een stevige hand maar knijp uw gesprekspartner niet fijn, ontspan en neem een open houding aan.

3. Laat zien dat u zich heeft ingeleefd in de baan
Werkgevers willen graag weten in hoeverre u zich verdiept heeft in de baan. Geef dit tijdens het gesprek duidelijk aan. Heeft u mensen gebeld, beurzen bezocht of andere dingen uitgezocht? Laat het dan vooral weten. Zorg dat u van tevoren voorbeelden paraat heeft en kijk of u die in het gesprek naar voren kunt brengen.

4. Heb lef en stel ‘baanbrekende’ vragen
De vragen die u tijdens het sollicitatiegesprek stelt, mogen best een beetje ‘op het randje’ zijn. Hiermee kunt u de werkgever verrassen en zorgen dat hij of zij u niet snel vergeet. Vraag ook kort voor het einde van het gesprek of de werkgever genoeg weet, of dat u nog iets zou kunnen aanvullen. Zo geeft u de werkgever de kans om eventueel (nog) niet behandelde onderwerpen aan te halen.

5. Stel eerst vragen voor u over uzelf begint
Vaak gaat het precies andersom in een sollicitatiegesprek, maar begin eens met wat vragen voor de werkgever. U kunt pas echt goed vertellen over uw ervaringen en talenten als u alle info hebt verzameld. Zo houdt u uw ‘troefkaarten’ nog even in handen in plaats van deze direct op tafel te gooien.

6. Vraag hoe de werkgever het gesprek heeft ervaren
Het is altijd fijn om te weten hoe uw gesprekspartner het sollicitatiegesprek heeft ervaren. Zo gaat u ook niet met valse verwachtingen naar huis. Ook geeft dit aan dat u ‘lef’ heeft om dit te vragen, wat alleen maar positief overkomt.

Beoordelen brief en CV

Als sollicitatietrainer en –coach help ik u door middel van mijn sollicitatietrainingen (zowel ‘digitaal’ als persoonlijk) graag op weg naar een baan die bij u past.

Hebben alle tips op deze website u een duwtje in de rug gegeven, maar vindt u het fijn dat er toch nog even iemand kritisch en objectief naar uw motivatiebrief en CV kijkt? Dat doe ik graag voor u.

Voor € 25 beoordeel ik uw motivatiebrief en CV en geef ik daar een reactie op. U kunt dit bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL10RABO0327002395 t.n.v. G.A. Apeldoorn. En uw brief en CV mailen via het contactformulier hiernaast.

Vragen en opmerkingen

1. Waarom is ‘focus’ zo belangrijk?
Een goede focus is essentieel in het sollicitatietraject. Als u weet wat u echt wilt, gaat u zich automatisch op de juiste manier gedragen. Dat gaan de mensen om u heen ook merken, ook de organisatie waarbij u solliciteert. Het belang van welke baan bij u past, is dus groot.

2. Wat kan ik doen met een sollicitatie die per email verstuurd moet worden?
Bij de meeste sollicitaties verstuurt u uw brief en CV per mail naar de werkgever. Maar als u op een vacature solliciteert waar u helemaal voor wilt gaan, dan is het goed om uw sollicitatie ook per post af te leveren. Als u er daarnaast voor zorgt dat uw sollicitatie op een bijzondere manier wordt bezorgd, vergroot u de kans dat u wordt uitgenodigd voor een gesprek nog wat meer.

3. Wat is een originele openingszin voor mijn sollicitatiebrief?
Er zijn talloze openingszinnen om uw sollicitatiebrief mee te beginnen, maar dit is mijn favoriet:
“Naar aanleiding van de vacature …. én omdat u bekend staat als een van de betere bedrijven uit de regio …. “

50-plussers

50-plussers vinden het nogal eens lastig om hun kwaliteiten, talenten en vaak jarenlange ervaring zo over te brengen, dat ze snel weer een baan vinden.

Zelf ben ik de 50 al ruimschoots gepasseerd en ik begrijp dit helemaal. Maar met de juiste mindset en instelling zijn er ook voor de 50-plusser genoeg kansen op een uitdagende, nieuwe baan.

Persoonlijke begeleiding

Wilt u – naast al deze digitale sollicitatietips – ook graag nog wat extra persoonlijke sollicitatiebegeleiding?

Ik help u als sollicitatietrainer en –coach heel graag door middel van een persoonlijke sollicitatietraining of –workshop. Dit kan in Heiloo – waar ik zelf woon – maar ook op uw eigen werk- of thuisadres.

​Tijdens zo’n sollicitatietraining of –workshop help ik u focussen op de juiste baan bij het juiste bedrijf. We kijken samen naar uw kernwaarden, passie, droom, (goede) ervaringen uit het verleden, passende banen en werkomstandigheden.

Bent u geïnteresseerd, neem contact met mij op. Dan bespreek ik graag de mogelijkheden

Sollicitatieworkshops & lezingen

Al enkele jaren verzorg ik op verschillende podia lezingen over solliciteren, met de titel ‘Met je kop boven het maaiveld’. Zo ben ik onder anderen een vast spreker bij de Nationale Carrièrebeurs. Tijdens deze lezingen bereik ik tussen de 50 en 400 aanwezigen. Ik vind het geweldig om te horen dat het publiek mijn lezingen als inspirerend en vernieuwend ervaart en dat mijn eigen sollicitatie-ervaring voor veel herkenning in de zaal zorgt. Wilt u een lezing bijwonen of wilt u mij als spreker op een evenement boeken? Dat kan. Neem dan even contact op.