Creatieve sollicitatietips

Baanbrekende hulp bij het solliciteren? Hoe pakt u het aan?

Aanpak

Met Baanbrekend Solliciteren probeer ik mensen in beweging te zetten om op zo’n manier te solliciteren, dat ze uiteindelijk hun droombaan vinden. Centraal daarbij staat een ding: positief opvallen. Dat kan door een originele sollicitatie, slimme sollicitatievragen of een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Ik help u graag op weg.

Ik gebruik daarbij altijd twee handige hulpmiddellen voor de eerste stappen en een beter inzicht. Kijk maar eens bij de volgende linkjes:

Weg met de gebaande paden

Een van de belangrijke sollicitatietips die ik sollicitanten altijd probeer mee te geven, is ‘Weg met de gebaande paden’. Sla eens een nieuwe, andere weg in, doe dingen eens anders dan u altijd doet. Want als u altijd hetzelfde doet, krijgt u iedere keer hetzelfde resultaat. Probeer en durf het ook eens anders te zien en te doen. Verras uzelf en uw omgeving, daar gaat het om!

Durf ook risico’s te nemen. Want welk risico loopt u nu eigenlijk in een sollicitatietraject? Dat u misschien niet wordt aangenomen is natuurlijk jammer, maar die kans loopt u ook als u geen risico’s durft te nemen. Lef hebben en ergens vol voor gaan levert meer resultaat op dan in de pas blijven lopen.

Zoek de overeenkomsten

Een net zo belangrijke sollicitatietip om een sollicitatiegesprek goed voor te bereiden: zoek de overeenkomsten met het bedrijf waar u solliciteert of de werkgever. Volg seminars, lees vakliteratuur en probeer u alvast zoveel mogelijk in te leven in de baan. Als u dan op gesprek komt, merkt de werkgever direct dat u de ‘taal’ spreekt. Zo bent u als gesprekspartners op elkaar afgestemd en dit vergroot de kans op een baan enorm. Extra sollicitatietip: neem tijdens het sollicitatiegesprek (ongeveer) dezelfde lichaamshouding aan als die van de ander.

Met je kop boven het maaiveld

Als sollicitant is het vooral heel belangrijk om op te vallen, anders is alle moeite die u in uw sollicitatiebrief en CV heeft gestopt voor niks geweest. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Toch blijft het lastig: hoe valt u nu op een positieve manier op tussen alle andere sollicitanten?

Met Baanbrekend solliciteren houd ik als sollicitatietrainer u graag een spiegel voor, om vanuit dat perspectief met u mee te denken. Ik help u graag om (meer) op te vallen en bij de volgende sollicitatie positief te verrassen. Aan u de keus: durft u uw kop boven het maaiveld uit te steken of stopt u uw kop in het zand?

Doorbreek eens een patroon

Vaak is is het heel prettig om volgens vaste patronen te handelen: zonder erover na te denken, doet u automatisch al van alles. Toch is het in nieuwe situaties, bij sollicitaties bijvoorbeeld, vaak beter om van deze patronen los te komen.

Oefen daar alvast mee in uw dagelijkse bezigheden. Dat kan zelfs door de gewoonste zaken eens anders aan te pakken. Verras uzelf, doe eens iets geks om uit die dagelijkse ‘sleur’ te komen. Hieronder vindt u vier korte voorbeelden, maar u kunt ze natuurlijk ook helemaal zelf verzinnen:

1. Loop voor het ontbijt een kwartiertje buiten rond, ongeacht het weer. Groet iedereen onderweg, of u ze nu kent of niet. ‘Goedemorgen!’ Doe dat een week lang en noteer wat u opvalt.

2. Schrijf elke dag op welk gedrag van uzelf een goed gevoel opleverde, een hele week lang. Wat valt op?

3. Vraag uw vrienden drie goede eigenschappen op te noemen en drie ontwikkelpunten. Van de eerste drie kunt u lekker genieten, de andere drie zijn aanleiding om eens uit dat patroon te stappen.

4. Neem in het verkeer eens een andere route. Kijk eens om u heen, in plaats van dat u probeert zo snel mogelijk van A naar B te komen.

50-plussers

50-plussers vinden het nogal eens lastig om hun kwaliteiten, talenten en vaak jarenlange ervaring zo over te brengen, dat ze snel weer een baan vinden. Zelf ben ik de 50 al ruimschoots gepasseerd en ik begrijp dit helemaal. Maar met de juiste mindset en instelling zijn er ook voor de 50-plusser genoeg kansen op een uitdagende, nieuwe baan.

Creatieve sollicitaties

Van opvallende, originele en creatieve sollicitaties word ik vrolijk. Zoals ik al eerder heb genoemd, vallen originele sollicitaties (bijna) altijd veel meer op en vergroten ze de kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Hieronder heb ik een paar leuke voorbeelden van originele sollicitaties verzameld:

1. Originele sollicitatie als horecatrainer
“Ik zag de vacature waar een inspirerende trainer voor de horeca werd gevraagd. Dat ben ik dacht ik meteen. Na mijn gedegen voorbereiding heb ik een dienblad gekocht en daar een fles wijn en 2 glazen op geplakt. In het ene glas mijn motivatiebrief en in het andere mijn Curriculum Future. Deze heb ik langs gebracht en toen ze mij voor de deur staan was de eerste reactie: “Wat bijzonder, zullen wij meteen maar een afspraak voor een gesprek maken?” En daar was het mij natuurlijk om te doen.”

2. Opvallende sollicitatie bij een makelaar
Annemarie ging naar een vacaturebeurs en wilde opvallen. Ze heeft bij de makelaar een bord gehaald en daar CV en enkele andere gegevens op gezet. Toen ze in de trein naar Utrecht zat had ze al leuke gesprekken met medereizigers. Op de beurs uiteindelijk trok ze de nodige aandacht met haar bord. Omdat Annemerie pro-actief werd had ze binnen 3 maanden een baan.

3. Creatieve sollicitatie op een basisschool
Marja ging solliciteren bij een basisschool De Reflector. Ze haalde een oude buitenband van een fiets bij de fietsenmaker, bij de hobbywinkel een groot groen ‘lichtgevend’ bord karton en daar bevestigde daar o.a. een reflector en haar motivatiebrief met CV op. Dit heeft ze bij de directeur gebracht die zo verrast was dat ter plekke een sollicitatiegesprek werd gehouden.